Ще один мовний центр Гумбольдт-Інституту розташований на околицях Берліна в невеликому зеленому містечку Берлін-Лейнін (Berlin-Lehnin), який відомий одним із найдавніших монастирів Німеччини. Чудовий ліс, озера та річки поблизу міста пропонують безліч захоплюючих піших та велосипедних маршрутів. Озера та річки з кришталево чистою водою підходять як для плавання, так і для водного спорту.
Мовний центр розташовується на базі Інституту образотворчих мистецтв і культури, розташованого на березі Монастирського озера. Школа прагне розвивати креативність та творче мислення у своїх учнів, для цього безкоштовно організовуються уроки образотворчого мистецтва. Можна взяти участь і в різних майстер-класах – з лиття, створення скульптур із природних матеріалів, живопису. Увагу приділяють і спорту – у школі є все необхідне для активного проведення часу: майданчики для гри у волейбол та футбол, столи для настільного тенісу, гірські велосипеди для прогулянок.
Щосуботи учнів запрошують на екскурсії в Берлін і Потсдам, а в середу в другій половині дня проходять захоплюючі екскурсії по околицях, включно з відвідуванням монастиря і замку.
Інтенсивний курс
- Вік: 10-14
- Максимальна кількість студентів у групі: 10
- Кількість уроків на тиждень: 25 (по 45 хвилин)
- Учбові дні: з понеділка по п’ятницю
- Рівні: A1 (базовий 1) – B1 (середній 1)
- Вартість від 790.00 EUR / тиждень
Факультативні курси
- Вітрильний спорт: 10 занять на 3-тижневий мовний курс.
- Гребля: 10 занять на 3-тижневий мовний курс.
Проживання та харчування
Учні живуть у невеликих будиночках на 2, 3 або 4 особи, які розташовані на території Інституту образотворчих мистецтв та культури. В усіх будиночках є окрема ванна кімната та туалет. Класи, в яких проходить навчання, знаходяться недалеко, тому можна спокійно прогулятися по території кампуса перед уроками або після.
Персонал школи ретельно займається розміщенням студентів та мотивує використовувати німецьку мову навіть після уроків, поселяючи в одну кімнату дітей з різних країн.
Харчуються діти у шкільній їдальні. Кухарі ретельно складають меню на сніданок, обід, полуденок та вечерю, намагаються його максимально урізноманітнити та готують із натуральних свіжих продуктів.